Niet dé Helene, wel Natasja uit Ysselsteyn op Roze Zaterdag

Natasja sterk genoeg

Natasja Poels kwam via tv-zender RTL al jong in aanraking
met Duitstalige muziek.

De echte Helene Fischer bleek onhaalbaar voor de organisatie van de Roze Zaterdag in Venlo. Wél op het podium: de in Ysselsteyn opgegroeide
Natasja Poels, die al jarenlang nummers van de Duitse artiest vertolkt.

Natasja Poels wordt een paar jaar geleden gebeld door een artiestenbureau. Er is een zangeres ziek die een dag later ergens als Helene Fischer het podium moet betreden. Het artiestenbureau weet dat Poels al jarenlang liedjes van Fischer zingt en vraagt haar als vervanger. Poels stemt in en haalt snel een mooie jurk bij de bekende bruidsmodezaak van haar zus Ramona in Deurne. „Het optreden was vervolgens zo mooi, ik zei meteen tegen mijn geluidsman dat ik dit voortaan wilde gaan doen”, vertelt Poels.

Typetje
De op een boerenbedrijf in Ysselsteyn opgegroeide Poels (een achternichtje van Rowwen Hèzefrontman Jack Poels) merkt dat ze toe is aan wat anders. Ze gaat in die periode vooral Oktoberfeesten af als het typetje Liesl von Possenhofen. „Een leuk, maar wel lachwekkend typetje, dat ook wordt uitgelachen en scheef aangekeken door andere vrouwen.” Poels vindt dat ze lang genoeg de clown heeft gespeeld en maakt meteen de switch naar een Helene Fischer tribute act. Ze staat als zichzelf op het podium en zingt de nummers van Fischer

Wunderland
 Poels is sinds een jaar of zes fan van de Duitse zangeres. Die wordt populair in de tijd dat Poels iedere donderdag met haar keyboard als ‘one womanband’ optreedt in een hotel bij attractiepark Wunderland in het Duitse Kalkar. Poels maakt zich het repertoire van Fischer eigen en wordt groot fan. „Ik vind haar een geweldige artiest”, zegt Poels. „Ze is de Beyoncé van Duitsland, heeft zo’n mooie uitstraling. De shows zijn zo gigantisch en boeiend dat het jammer is als ze van het podium stapt.” Helene Fischer geniet grote populariteit onder de LHBTI-gemeenschap. Ook Poels heeft affiniteit met Roze Zaterdag en de doelstelling om de acceptatie, tolerantie en respect van de LHBTI-gemeenschap te vergroten. „Ik heb zelf ook een ‘regenbooggezin’: de vader van mijn kinderen heeft een vriend. We gaan regelmatig met twee papa’s op stap. Toen het uitkwam was het niet leuk, maar ik ben trots op hem. Iedereen mag houden van wie hij wil.”

Debuutalbum
Tijdens Roze Zaterdag presenteert Poels een Nederlandstalige cover van het uit 2006 stammende nummer Am ende sind wir stark genug: Sterk genoeg. Na Trots op jou het tweede nummer van het debuutalbum van Poels, dat volgend jaar moet verschijnen. Met nog meer Nederlandstalige covers van Fischer en ‘Nederschlagers’ van Duitse artiesten. Ook komen er zelf geschreven liedjes die geproduceerd worden door Edwin van Hoevelaak, die werkt met onder anderen André Hazes junior. Ondertussen blijft Poels optreden met de liedjes van Helena Fischer. „Ik wil haar muziek vertegenwoordigen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + een =